4,77 terabájtra emelkedett az Azure Block Blobok maximális mérete

A felhasználói visszajelzésekre reagálva a Microsoft megnövelte az Azure Block Blobban tárolható állományok maximális méretét. A felső határ 195 gigabájtról 4,77 terabájra emelkedett.

Az Azure Block Blob Storage egy skálázható objektumtároló, amely több száz petabájtos kapacitást biztosít előfizetőnként változatos típusú állományok számára, tipikusan ilyenek lehet például médiafájlok, tudományos adatok vagy naplófájlok. A felhasználói visszajelzésekre reagálva a Microsoft most jelentősen megnövelte a Block Blobok maximális méretét, az eddigi 195 gigabájt helyett 4,77 terabájt a felső határ, amely kapóra jöhet például médiacégeknek 4K vagy 8K videók tárolásánál. Ezzel párhuzamosan változott a maximálisan használható blokkméret is, 4 megabájtról 100 megabájtra emelkedett – egy blobban továbbra is maximálisan 50 ezer blokk lehet.

A változásokat a felhasználók máris érzékelhetik és kihasználhatják az előnyeit egy meglevő Blob Storage vagy General Purpose Storage Account esetén. A módosítás n em érinti az Append Blobokat és a Page Blobokat, ezek esetén a felső méretkorlát továbbra is 195 gigabájt, illetve 1 terabájt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.