A Microsofté a Cloudyn

Hivatalos: a Microsoft megvásárolja a Cloudyn vállalatot, amely felhőszolgáltatások költségoptimalizálására szolgáló szoftvert fejleszt. A Cloudyn hamarosan beolvad a cég portfóliójába.

Ezen a blogon is volt már szó olyan független megoldásokról, amelyek segítségével folyamatosan nyomon követhetők és kézben tarthatók a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos kiadások.  Az egyik legnépszerűbb termék gyártóját. a Cloudynt most megvásárolta a Microsoft.

A Cloudyn állítása szerint a világ “felhőfogyasztásának” mintegy 15 százalékát felügyelik a felhasználók a szolgáltatás segítségével. Maga a Cloudyn is felhőszolgáltatás, amiben a felhasználók egy központi, áttekinthető felületen tekinthetik meg az egyes felhőszolgáltatóknál (pl. Microsoft, AWS, Google) a változatos szolgáltatásokra elköltött összegeket, amelyekből aztán egyedi jelentéseket állíthatnak össze. A Cloudyn emellett lehetőséget ad arra is, hogy az ügyfelek különféle benchmarkok mentén monitorozzák, a felhőhasználati szokásaik hogy viszonyulnak a többi cégéhez.

A Microsoft tájékoztatása szerint a Cloudyn hamarosan bekerül a cég termékportfóliójába. A szolgáltatás az Azure Marketplace-en is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.