Akcióban a Microsoft Operations Management Suite

A Microsoft Operations Management Suite egy felhős eszköz önálló Windows és Linux szerverek, illetve System Center telepítések központi kezelésére. Ebben a videóban Gál Tamás, a Microsoft adatközpont-specialistája mutatja be az eszközt működés közben.

Egy viszonylag új termék a Microsoft portfóliójában az Operations Management Suite (OMS), amely lehetővé teszi önálló szerverek vagy komplett System Center telepítések központi felügyeletét egy böngészőből elérhető webes felületen vagy okostelefonos alkalmazásban. Az OMS-be becsatornázhatók helyben futó szerverekről és felhőszolgáltatásokban működő gépekből származó információk is, az eszköz integrálható System Centerrel, valamint népszerű nyílt forrású felügyeleti megoldásokkal (pl. Nagios, Zabbix). A következő videóban Gál Tamás adatközpont-specialista sok demóval és gyakorlati tapasztalattal fűszerezett áttekintést nyújt a szolgáltatásról.

Az Operations Management Suite (bizonyos korlátok mellett) ingyenesen is használható, fiókot regisztrálni ezen a linken lehet, ahol további információt is kaphattok a szolgáltatásról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.