Alapos ráncfelvarráson esett át az Azure Marketplace

Átláthatóbb a felület, többféle szűrési és csoportosítási lehetőség jelent meg, hogy a felhasználók könnyebben kiigazodjanak a több ezer megoldás között. Ingyenes próbalehetőség is van!

A Microsoft Azure távolról sem csak klasszikus Microsoft termékek futtatására alkalmas, számos más gyártó (köztük pl. SAP, Oracle, IBM, Check Point, Barracuda, F5 Networks, Red Hat, Ubuntu, Bitnami, …) terméke is elérhető a publikus felhőszolgáltatásban, előre konfigurált szolgáltatásként, egy önkiszolgáló piactéren. Az Azure Marketplace-en megtalálható megoldások száma mára több ezerre duzzadt, amely nehézkessé tette a felhasználók számára egy-egy feladatra alkalmas megoldás megtalálását.

Alapos ráncfelvarráson esett át ezért az Azure Marketplace. A legfontosabb változás, hogy a bal oldali sávban felhasználási területek mentén lehet szűkíteni a találatokat, így könnyen ki lehet keresni például az adatfeldolgozással, internet of things-szel, konténerezéssel vagy éppen vállalati integrációval kapcsolatos termékeket. Az egyes kategóriákon belül további alkategóriákra van bontva a kínálat, az adott területre jellemző szempontok szerint (pl. operációs rendszerek alatt külön Windows és Linux). Természetesen továbbra is használható a szöveges keresőmező, amely most már nem csak terméknevenként, hanem kategóriánkét is képes szűrni.

Ha megtetszik a termék, a nyitólapon az ikonjára kattintva a korábbinál lényegesen  több információt kapunk böngészés közben (sokszor képernyőmentésekkel, egyebekkel), minden adatlaphoz tartozik egy linkgyűjtemény is, amely az adott megoldással kapcsolatos további információk forrására mutat, például a gyártó weboldalára. Emellett külön elérhető egy oldal, amely az adott megoldás árát részletezi, ez tartalmazza a szoftver licenckonstrukcióját (pl. ingyenes vagy “bring your own license”) és árát a gyártó által ajánlott teljesítményű virtuális gépeken futtatva a felhasználó által kiválasztott adatközponti régióban.

Ha a gyártó által megadott adatok megnyerőek voltak, vásárlás előtt érdemes ki is próbálni a terméket. Erre az Azure Marketplace Test Drive ad lehetőséget, itt meglevő Azure-előfizetés nélkül, ingyenesen, bármilyen kötelezettség nélkül elindíthatjuk az adott megoldást egy rövid teszt erejéig (ha a gyártó erre lehetőséget ad, ezt kék Test Drive címke jelzi). Ha meggyőző volt a teszt alatt a külső gyártó megoldása, akkor pedig néhány kattintással telepíthetjük a saját környezetünkbe, saját előfizetésünkbe.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.