Azure OpenDev konferencia június 21-én

Nagyszabású virtuális eseményt tart június 21-én a Microsoft. A nyílt forrású szoftverek és megoldások lesznek a fókuszban.

Az Azure OpenDev egy új eseménysorozat, amelyet a tervek szerint 3-4 havonta rendez meg a Microsoft. A cél annak bemutatása, hogy az Azure tökéletes otthona a nyílt forrású szoftvereknek, projekteknek, az Azure infastruktúra- és platformszolgáltatás távolról sem csak a klasszikus Microsoft workloadokról és a Windowsról szól.

Ennek az aláhúzására az első OpenDev eseményen igazi “sztárparádé” várható, a legismertebb, legjelentősebb nyílt forrású cégek vezetői osztják meg gondolataikat és történeteiket, köztük Mark Shuttleworth, az Ubuntu és a Canonical alapítója, vagy Scott Johnston, a Docker operatív igazgatója. Bár az esemény neve OpenDev, az előadásokon nem csak a fejlesztők, hanem a nyílt forrású megoldásokkal dolgozó üzemeltető szakemberek és DevOps mérnökök is bőven találhatnak érdekes tartalmat.

A cél megmutatni, hogyan lehet és érdemes mikroszervizeket megvalósítani nyílt forrású nyelvek és platformok (pl. Java, Node.js) segítségével az Azure-on, hogyan lehet a legjobban használni a konténereket és orchestratorokat, és miképp lehet egy komplett DevOps pipeline-t felépíteni. Az eseményen, ahogy a programból is látható, olyan szakemberek adnak elő, akik a nyílt forrású szoftverek világából érkeznek, napi szinten ezekkel dolgoznak (vagy éppen ezek fejlesztésében vesznek részt), ők osztják meg a közönséggel a legjobb tippjeiket, praktikus trükkjeiket – és természetesen a közönség kérdéseit is megválaszolják.

Az Azure OpenDev konferencia programja már nyilvános. A részvétel természetesen ingyenes, mindössze egy böngészőre és regisztrációra van szükség hozzá. Az esemény 2017. június 21-én, magyar idő szerint este 6 órakor kezdődik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.