Budapest Sysadmin Meetup: magas rendelkezésre állás

A jól megérdemelt nyári pihenés után folytatódik a Budapest Sysadmin Meetup. Szeptember 21-én a magas rendelkezésre állás és a hibatűrő fürtözés kapja a főszerepet! Tartsatok velünk!

A szeptemberi meetup előadásai a magas rendelkezésre állásra koncentrálnak, előadóink a Microsoft Most Valuable Professional címmel rendelkező szakértői. A témák az alábbiak:

1. Microsoft Failover Cluster kezdőknek és haladóknak, 2×30, azaz összesen 30 percben 🙂 (Gál Tamás, Microsoft adatközpont-specialista)

Valamit magára adó szervezet már nem bízza a véletlenre, szeretne redundanciát, hibatűrést az IT rendszere hardveres és szoftveres területén egyaránt. A Microsoft palettáján a Failover Cluster szerepkör régi motoros, már a Windows Server 2000-ben is élvezettel alkalmazhattuk. Azóta persze hatalmas fejlődésen esett át, és a licencelési változások miatt akár KKV környezetekben is bevethető. Az előadásban a cluster alapokról és filozófiáról, a hibatűrést elősegítő megoldásokról lesz szó, egészen a legújabb, azaz a Windows Server 2016-os megvalósításig.

2. Workgroup Cluster Windows Server 2016-tal és SQL Server 2016 Availability Group tanúsítványalapú authentikációval (Berke János, SQL Server MVP)

Az esemény helyszíne az ITSH budapesti főhadiszállása az Infoparkban, érkezni szeptember 21-én 16:30 után lehet, a szakmai tartalom 17:00-kor kezdődik. Ahogy mindig, az előadások most is kötetlen hangvételűek, előtte, alatta és utána is lehetőségetek lesz kérdezni, valamint az elhangzottakat megvitatni. A részvétel mindenki számára ingyenes, regisztrálni ezen a linken tudtok.

Várunk mindenkit szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.