Elérhető a Kubernetes az Azure Container Service-ben!

A Microsoft Azure Container Service (ACS) feladata egy konténerek futtatására alkalmas infrastruktúra létrehozása és működtetése. A választható orchestratorok között már a Kubernetes is megjelent.

November óta előzetes állapotban (preview) már használható volt a Kubernetes orchestrator az Azure Container Service-ben, a teszidőszak azonban véget ért, immár Generally Available, vagyis általánosan elérhető kereskedelmi szolgáltatássá változott. Az Azure Container Service jelenleg az egyetlen olyan publikus felhőszolgáltatás, ahol mindhárom széles körben elterjedt konténer orchestrator megoldás elérhető (Docker Swarm, DC/OS, Kubernetes), így mindhárom rendszer felhasználói kiaknázhatják az előnyeit – a környezet automatizált létrehozását, kezelését és skálázását. További részletekért érdemes a Kubernetes-közösség vezetőjének, Brendan Burnsnek a blogbejegyzését elolvasni.

Azoknak a felhasználóknak, akik a DC/OS-t preferálják, jó hír, hogy kedvenc orchestratoruknak már az 1.8.8-as verziója is elérhető a Microsoft Azure Container Service-ben. A Microsoft szorosan együttműködik a Mesosphere-rel a fejlesztéseken, emellett nemrég egy közös ebookot is kiadott a két szervezet, amely egy DC/OS-alapú Azure környezet létrehozásáról szól. Ezt az ebookot ingyenesen itt lehet letölteni.

A konténerezésről és a Kubernetesről természetesen a március 8-án tartott Open source technológiai napon is lesz szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.