Elérhető a németországi Azure adatközpontok szolgáltatása

Két új adatközponti régióval bővült a Microsoft nyilvános felhője. A terjeszkedés nem csak földrajzi szempontból érdekes, hanem a szolgáltatási modell szempontjából is.

Beindult a kereskedelmi szolgáltatás a németországi adatközpontokban. A Magdeburg és Frankfurt közelében üzemelő létesítményekkel együtt 30-ra nőtt a világszerte működő Azure adatközponti régiók száma, emellett jelenleg további 4 adatközponti régió létesítését jelentette már be a Microsoft, ahol a szolgáltatás a későbbiekben indul el. A vállalat több milliárd dollárt invesztált már felhőszolgáltatásokat nyújtó globális adatközponti hálózatának fejlesztésébe.

azure_dt

A németországi régiók elérhetősége nem csak a földrajzi elhelyezkedés okán érdekes. Ezekben az adatközpontokban egy, a világon egyedülálló szolgáltatási modellt vezet be a Microsoft: az ügyfelek adatait ezekben az adatközpontokban egy adatkezelési megbízott (“data trustee”), a T-Systems International, a Deutsche Telekom leányvállalata kezeli, és a Microsoft kereskedelmi felhőszolgáltatásaira a német adatkezelési szabályzat vonatkozik. Az ügyfelek így mostantól azt is választhatják, hogy az adataikat kizárólag Németországban tárolják – az üzletfolytonossági okok miatt elérhető adatközpontok közötti adatreplikációs szolgáltatások is úgy vannak implementálva, hogy az adatok mozgás közben se hagyják el Németországot. A Microsoft alkalmazottainak nincs jogosultsága hozzáférést biztosítani az adatokhoz, ezt csak a T-Systems szakemberei tehetik meg. kapcsolódó támogatási szolgáltatásokat is a T-Systems alkalmazottai biztosítják.

A német adatközpontokban elérhető szolgáltatásokról és feltételekről bővebben ezen az oldalon lehet tájékozódni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.