Elérhetők a Dv3 virtuális gépek

A Microsoft elérhetővé tette a Dv3 kategóriás virtuális gépeket az Azure infrastruktúrán. A VM-ek kihasználják az Intel Xeonok Hyper-Threading technológiáját, így nagyon költséghatékonyak.

Elérhetővé váltak a Dv3 sorozatú virtuális gépek az Azure infrastruktúraszolgáltatásban. Ezeknek a korábban már bejelentett virtuális gépeknek a jellemzője, hogy kihasználják az Intel Xeon processzorokba épített Hyper-Threading technológiát, amely lehetővé teszi, hogy egy processzormag több párhuzamos utasításszálat hajtson végre, így a szoftverek felé lényegében több magként “látszik”. A Dv3 sorozatú VM-ek így hatékonyabban használják ki a hardvert, ennek köszönhetően az áruk is kedvezőbb lehet – az árkülönbség a korábbi Dv2 sorozathoz képest 28 százalék is lehet.

Ezzel párhuzamosan a nagy memóriakapacitásra optimalizált Dv3-sorozatú gépeket (D11-D14) átnevezte a Microsoft, mostantól ezek alkotják az Ev3-sorozatú virtuális gépek családját. A vCPU-k száma kiviteltől függően 2 és 64 között alakul, a maximális memóriakapacitás 432 gigabájt, 1,6 terabájt SSD háttértárral és legfeljebb 32 becsatolható adatlemezzel – a múltkori bejelentés alapján ez 128 terabájt maximális kapacitást jelent.

Új hír emellett, hogy ezeken a virtuális gépeken megjelent a “nested virtualizáció” lehetősége, vagyis a VM-ek futtathatnak hypervisort és abban további virtuális gépeket. Bővebb információ erről itt olvasható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.