Elérhetők a Tech Days extra videói!

A Tech Days roadshow célja bemutatni, hogy érdemes felépíteni és üzemeltetni egy kisvállalati informatikai rendszert modern Microsoft eszközökkel (Windows Server 2012 R2, Azure, Office 365). Az eseményhez több órányi videó is készült, amelyek már elérhetők.

Ősszel Budapesten és Szegeden járt a Tech Days, tavasszal pedig Győrbe és Debrecenbe látogat. A rendezvényeken Microsoft harctéren edződött szakértői gyakorlatias, demókkal fűszerezett előadásokon mutatják be az alapoktól fogva, hogyan érdemes megtervezni, felépíteni és üzemeltetni egy kisvállalati informatikai infrastruktúrát. Az egész napos esemény sem elég hosszú arra azonban, hogy minden témát alaposan kivesézzünk, így az előadások mellett több órányi videót rögzített a csapat, ahol részletesen, lépésről lépésre mutatják be egy-egy termék működését. Örömmel jelentjük, elérhetők a felvételek!

Erre a linkre kattintva megtaláljátok az összes videót. Hogy milyen témákat járnak körül? Lássuk!

Egy jól megtervezett vállalati IT infrastruktúra alapjai a megfelelően kiválasztott szerverek. Az első videóban Almási Gábor (HP) a hardverek oldaláról járja körül a kérdést, kitérve a szerverek összes komponensére, valamint praktikus tanácsokat adva ahhoz, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő gépet tudjuk választani.

Ezt követően rátérünk a Windows Serverre, a 2012 R2 verzióval készült videók előadója Gál Tamás, Microsoft adatközpont-specialista, MVP és oktató. A videókban szó esik a Server Core telepítési módról, és a konfigurációról, egy tartományvezérlő telepítéséről és beállításáról, a leggyakoribb Active Directory felügyeleti eszközökről, illetve a csoportházirend gyakorlati használatáról.

Ezt követően Tamás bemutat néhány olyan fájlszerver-szolgáltatást (File Server Resource Manager), amivel az üzemeltetők megkönnyíthetik saját maguk dolgát és a felhasználók életét. Kisvállalati környezetben gyakran használt szolgáltatás az RDS, az egyik videóban egy egyszerveres RDS környezet felépítését láthatjátok a kezdetektől. Tamás emellett kitér a virtuális gépek védelmét biztosító Hyper-V Replica beállítására és működésére, valamint a frissítések terítésére alkalmas WSUS eszköz használatára is.

A felvett anyagokban nagy hangsúlyt kapnak a Microsoft felhőszolgáltatásai is. Király István, az első magyar Azure MVP előadásából megtudhatjátok, hogyan kell egy Linuxot futtató virtuális gépet életre kelteni a felhőben, a másik videóból pedig az derül ki, hogyan érdemes egy felhőben működő virtuális gépet összekapcsolni a “földi” környezettel VPN-en keresztül. Az Azure-ról szóló szekcióban látható még a Traffic Manager, amely egy felhőben működő terheléselosztó szolgáltatás, István bemutatja ennek a működését és használatát is.

Az Azure Backup az egyik legnépszerűbb felhőszolgáltatás Magyarországon is. Segítségével tőkeberuházás nélkül építhetünk ki egy off-site mentési megoldást szervereink és klienseink számára. Az Azure Backup egy ideje már alkalmas a felhőben futó virtuális gépek mentésére is — óriási segítség, ha egy véletlen törlés esetén vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. István videójában megnézhetitek, hogyan!

Az Office 365 kapcsán két videóval is készültünk nektek. Az egyikből megtudhatjátok, hogyan érdemes PST állományokat az Office 365-be migrálni, hogy egy helyi Exchange-telepítést könnyen tudjatok a felhőbe költöztetni. A másik videó az Intune szolgáltatás működését és használatát mutatja be.

Az összes videó elérhető a Tech Days weboldalán a “Letölthető tartalmak” fül alatt, illetve a Channel9-on. Aki a videók alapján kedvet kapott, hogy ellátogasson rendezvényeinkre, még tud regisztrálni a győri és debreceni eseményekre.

2 hozzászólás a(z) “Elérhetők a Tech Days extra videói!” bejegyzéshez

 1. Biacsics Balázs szerint:

  A prezentációk mikor lesznek elérhetőek? 🙂

  • Bodnár Ádám szerint:

   Szia Balázs,

   a jövő hét második felében számíts rájuk, a debreceni eseményt követően.

   Üdv,

   Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.