Email riasztások kérhetők az Azure Backupban futó feladatokról

A felhasználói visszajelzéseket meghallgatva régóta kért képességek kerültek be az Azure Backupba. Lehetőség van a feladatokról email riasztást kérni, illetve a mentési, helyreállítási feladatok között többféle szempont alapján szűrni.

A Microsoft a UserVoice fórumon keresztül gyűjti a felhasználók visszajelzéseit a termékeiről és szolgáltatásairól, az Azure Backup kapcsán a legtöbbet kért képesség a mentési és helyreállítási feladatokkal kapcsolatos jelentések és riasztások voltak. Az igényekre reagálva a fejlesztőcsapat számos ilyen funkcióval egészítette ki az Azure Backupot, amelyek már tesztelhetők.

Két fontos területen kerültek be új képességek az Azure Backupba. Az egyik, hogy az Azure felhasználói portálon (http://portal.azure.com) egy külön felületen megtekinthetjük az összes mentési és visszaállítási feladatot (job), a listát pedig számos paraméter mentén lehet szűrni, például dátum szerint, feladat típusa szerint, valamint forrás szerint is – így az adminisztrátorok külön láthatják például a Microsoft Azure-ben futó virtuális gépekről, valamint az on-premise rendszerekről készült mentések állapotát.

A másik fontos újdonság az email értesítések beállítása, így az informatikai üzemeltetők azonnal értesülhetnek arról, ha például egy mentés nem ment végbe. A riasztásokat szintén az Azure felhasználói portálon lehet beállítani, több email-cím is megadható egy adott “recovery vaultból”  érkező riasztások fogadására és természetesen azt is ki lehet választani, milyen eseményekről szeretnénk riasztást kérni (csak kritikus események, figyelmeztetések, összes esemény). Az áttekinthetőség érdekében az adminok az is eldönthetik, minden riasztásról külön-külön levelet szeretnének-e kapni, vagy választhatnak “digest” leveleket is, amelyek a legutóbbi 1 óra eseményeit tartalmazzák.

Az új képességek eléréséhez az Azure-előfizetésen aktiválni kell az előzetes (preview) funkciókat. Ennek menete:

  1. Lépj be az Azure-előfizetésedbe Windows PowerShellből:
    PS C:> Login-AzureRmAccount
  2. Válaszd ki az előfizetést, amelyen aktiválni szeretnéd az előzetes funkciókat:
    PS C:>  Get-AzureRmSubscription –SubscriptionName “Előfizetés neve” | Select-AzureRmSubscription
  3. Regisztráld ezen az előfizetésen az Azure Backup riasztási képességeit:
    PS C:>  Register-AzureRmProviderFeature -FeatureName MABAlertingFeature –ProviderNamespace Microsoft.RecoveryServices

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.