EMS = Enterprise Mobility + Security

Megjelenése óta folyamatosan új képességekkel bővült a Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS). A fejlődés során a szolgáltatás számos olyan biztonsági képességet is kapott, amelyek már nem kapcsolhatók össze közvetlenül a mobilitással, így névváltásra került sor.

Az Enterprise Mobility Suite több Microsoft felhőszolgáltatást tartalmaz, amelyek segítenek az informatikai csapatoknak választ adni a vállalati mobilitással és a “bring your own device” mozgalommal kapcsolatos kihívásokra. Az EMS sikeres termék, világszerte több mint 27 ezer vállalat vezette be, beleértve a Fortune 500 listán szereplő cégek mintegy harmadát. A megjelenés óta eltelt időben folyamatosan új képességeket kapott az EMS, ezeknek köszönhetően mára egyértelműen túllépett a mobilitáson, ennek jegyében most nevet is váltott: Enterprise Mobility Suite helyett az Enterprise Mobility + Security  szavakat takarja az EMS rövidítés.

A Microsoft egy tegnapi blogbejegyzésben felvillantotta az EMS közeljövőjével kapcsolatos terveket is. Hamarosan két különböző EMS csomag lesz elérhető a piacon, az EMS E3, illetve az EMS E5. A változások az alábbi ábrán tekinthetők át, de a lényeg röviden:

  • Az eddigi Enteprise Mobility Suite-ból Enterprise Mobility + Security E3 lesz, a változás a meglevő ügyfeleket nem érinti
  • A negyedik negydévben megjelenik a további képességeket felvonultató Enterprise Mobility + Security E5
  • Az Azure Active Directory Premium neve Azure Active Directory Premium P1-re változik
  • A harmadik negyedévben érkezik az Azure Active Directory Premium P2, amely új képességeket kap az azonosságok védelme és a kiemelt jogosultságú felhasználók kezelése terén (a Microsoft Cloud App Security képességei kerülnek bele)
  • Az Azure Rights Management Premiumból Azure Information Protection P1 lesz a negyedik negyedévben, a meglevő ügyfeleket a változás nem érinti
  • Az Azure Information Protection Premium P2 automatikus adatklasszifikációs és címkézési képességeket kap (a Secure Islands felvásárlásának és technológiájának beépítése folyományaként)

Azt is bejelentette egyúttal a Microsoft, hogy az idén érkezik a Secure Productive Enterprise szoftverlicenc, amely az eddigi Enterprise Cloud Suite helyébe lép és a Windows 10-et, Office 365-öt, valamint az Enterprise Mobility + Securityt tartalmazza. A Secure Productive Enterprise két változatban lesz hozzáférhető, az E3-ban a Windows 10 Enterprise mellett az Office 365 E3 és az Enterprise Mobility + Security E3 kap helyet, az E5 kivitelben pedig a termékek E5 változatai lesznek elérhetők.

Egy hozzászólás a(z) “EMS = Enterprise Mobility + Security” bejegyzéshez

  1. […] ebben az esetben: a Windows 10 Enterprise E3 a jelenlegi nagyvállalati változatnak felel meg, az Enterprise Mobility + Security (elődjéhez hasonlóan szintén EMS rövidítésű) pedig az Enterprise Mobility Suite […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.