Ingyenes Azure tanfolyamok és kedvezményes vizsgalehetőség

Számos ingyenes online tanfolyam indul az Azure-ban jártasságot szerezni kívánó informatikai szakemberek számára. Az Azure-ral kapcsolatos Microsoft Certified Professional vizsgák ára is csökkent.

A felhőszolgáltatások egyre több szervezetnél bukkannak fel. A Fortune 500 listán levő vállalatok 90 százaléka használ legalább egy Microsoft felhőszolgáltatást, 60 százalékuk pedig legalább hármat vagy ennél többet. A felhős technológiák elterjedése az informatikai szakemberekkel szemben támasztott követelményeket is átalakítják. Az IDC előrejelzése alapján a következő években az on-premise technológiákkal kapcsolatos állások száma nem változik, miközben a felhővel kapcsolatos informatikai állások száma jelentősen növekedni fog, évente átlagban 14 százalékkal.

A Microsoft eddig is számos online elérhető, ingyenes anyaggal segítette az Azure-rel kapcsolatos tanulást, például a Microsoft Virtual Academy videóival, illetve az Azure-ről szóló tankönyvvel. Az ingyenes tananyagok köre most bővült, az openedx.microsoft.com weboldalon olyan Azure-ral kapcsolatos, online végezhető tanfolyamok kerültek fel, amelyek nem csak videókat, hanem laborgyakorlatokat, teszteket, vizsgákat is tartalmaznak a tudás elmélyítése céljából. Jelenleg hat online kurzusból lehet választani, amelyek az Azure platformszolgáltatásait és az azonosságkezelést ölelik fel, illetve van egy külön tanfolyam az Amazon-szakértők számára. A lista a következő hónapokban még bővülni fog, és elérhetők lesznek a Linux Foundationnel közösen kifejlesztett, kimondottan nyílt forrású technológiákról szóló kurzusok is.

Ezzel párhuzamosan az Azure-ral kapcsolatos Microsoft Certified Professional vizsgák ára is változott, ha valaki a világon mindenhol egyformán elfogadott szakmai minősítésre szeretne tert tenni, a korábbiaknál kedvezőbb áron teheti ezt meg. Az ingyenes tanfolyamokon felül egy MCP vizsgát (próbavizsgával és ismétlési lehetőséggel) tartalmazó csomag most 99 dollárért érhető el, a három MCP-vizsga megszerzését lehetővé tevő csomag pedig 279 dollár (minden vizsgához ismétlési lehetőség jár). A vizsgák online is letehetők.

Jó tanulást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.