Ingyenes tanfolyamok: Windows Server 2016 és biztonság

A Microsoft Virtual Academyn számos ingyenes online tanfolyam tekinthető meg változatos témákban. Most két, a Windows Server 2016 biztonsági képességeivel foglalkozó kurzussal bővült a kínálat.

A Windows Server 2016 három fő területen lépett előre elődjéhez képest, ezek egyike pedig a biztonság. Ez ma már a legkisebb szervezetektől a legnagyobbakig alapelvárás, a fejlesztők ennek megfelelően számos olyan képességgel bővítették az operációs rendszert, amely ellenállóbbá teszi a támadásokkal szemben, segít csökketeni a sikeres támadások által okozott kárt, illetve olyan eszközöket ad az üzemeltetők és IT-biztonsági csapatok kezébe, amelyek használatával a baj esetleges bekövetkezte után rekonstruálni tudják az eseményeket és le tudják vonni a megfelelő következtetéseket.

A Microsoft Virtual Academy ingyenesen elérhető videós tanfolyamainak kínálata két új kurzussal bővült. A “Windows Server 2016 breach resistance for your operating system and application” kurzus a támadások megelőzésével és felderítésével foglalkozik. Az előadók olyan képességeket járnak körbe mint a felhasználói azonosságokat védő Credential Guard, a Device Guard, valamint a fejlett auditálási képességek, amelyek használatával könnyebben össze lehet szedni egy támadással kapcsolatos információkat. A videó 35 perces.

A másik új tanfolyam a virtualizált környezetek biztonságának növelésével foglalkozik. A “Deploying Shielded VMs in a Windows Server 2016 Guarded Fabric“, ahogy a neve is mutatja a Shielded VM képességgel foglalkozik, amely a virtuális lemezképek titkosításával segít növelni a biztonságot, így egy kompromittált hosztról a támadók nem tudnak a vendég OS-ek irányába terjeszkedni. Ebben a kurzusban bemutatjuk a Host Guardian Service technológiát is, illetve hogy hogyan lehet a szerverekben egyre gyakrabban megtalálható TPM chipet a virtualizált környezetek biztonságának növelésére használni. A videó közel egy órás.

Akit bővebben érdekelnek a Windows Server 2016-nak az új képességei, például a Shielded VM, azok saját hardver nélkül, egy virtuális laborkönyzetben “élőben” is kipróbálhatják az operációs rendszer újdonságait: a belépéshez csupán egy Microsoft azonosítóra van szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.