Ingyenes tankönyv jelent meg az új Windows Serverről

Jelenleg Technical Preview 4 kiadásnál jár a következő generációs Windows Server. Az új operációs rendszerről a napokban egy ingyenes tankönyvet adott ki a Microsoft.

A Cloud Platform blog olvasói biztosan ismerik a Microsoft Press kiadványokat, amelyek között szép számmal akadnak díjmentesen elérhető ebookok is. Ezek sorát gyarapítja egy friss könyv, amely a Windows Server 2016 Technical Preview-t mutatja be nagy részletességgel, külön fejezeteket szentelve a virtualizáció, tárolás, hálózatkezelés, biztonság, alkalmazásplatform, software-defined datacenter és rendszerfelügyelet, -menedzsment témaköröknek. A könyv PDF és mobilra optimalizált PDF formátumban tölthető le innen, angol nyelven.

Aki az új Windows Server lelkivilágában szeretne elmélyedni, annak feltétlen ajánljuk a Microsoft Virtual Academy díjmentes online képzéssorozatát. Az MVA-n egy  hét részből álló videosorozat vezet be a Technical Preview új képességeibe, külön kitérve az olyan fejlesztésekre mint a Nano Server és a konténeres virtualizáció. A Nano Server telepítési módról külön tanfolyam is elérhető az MVA-n, összesen 13 előadásban ásnak a rendszer mélyére a Microsoft mérnökei.

A Windows Server 2016 Technical Preview továbbra is elérhető ingyenesen a Microsoft oldalán tesztelési, fejlesztési, ismerkedési feladatokra. Aki nem rendelkezik a telepítéshez szükséges saját hardverrel, a Microsoft Azure szolgáltatásban előre konfigurált lemezképként is elérheti az új operációs rendszert és megismerkedhet a képességeivel, ehhez egy 30 napig és 170 eurós keretig díjmentes előfizetést itt lehet létrehozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.