Jelentkezz a Microsoft IoT hackathonra!

A Microsoft Magyarország – 15 további régiós országgal egyetemben — IoT hackathont szervez. A március 18-19-én zajló eseményre még lehet regisztrálni.

Az Internet of Things vitán felül az egyik legfelkapottabb területe ma az informatikának. A nagy számú eszközből, szenzorokból, kütyükből álló hálózatokon át begyűjtött adatok feldolgozásával és értelmezésével a meglevő iparágak is alapvetően átalakulhatnak, de teljesen új piacok is létrejöhetnek. A hackathonon a projektötleteket kifejezetten az egészségügy, környezetvédelem vagy társadalmi felelősségvállalás témakörökből várjuk. Fontos, hogy a projekthez a Microsoft Azure felhőszolgáltatást is használjátok!

A hackathonon mindenkinek lehetősége van kipróbálni és bemutatni az elképezeléseit! A Microsoft ehhez minden résztvevő csapat számára biztosít egy-egy Microsoft IoT Pack for Raspberry Pi 2 kitet és egy Raspberry Pi Sense HAT-et, amelyen elindulhat a fejlesztés, a legjobb elképzelések pedig egy régiós versenyben mérkőzhetnek meg az értékes díjakért. Természetesen saját eszközök is hozhatók, ezt azonban a regisztrációkor külön jelezni szükséges. Az eseményen részt vesznek a Microsoft és partnerei szakértői, akik gyakorlati segítséget nyújtanak a fejlesztéshez.

Az esemény helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, VIK, Q Épület, (Budapest 1117, Magyar tudósok krt. 2.), az időpont pedig  2016. március 18-19. A verseny mindenki számára nyitott és ingyenes, de előregisztrációhoz kötött, a férőhelyek száma pedig limitált. A regisztráció március 11. délig nyitott. A kétnapos rendezvényen az enni- és innivalóról a szervezők gondoskodnak.

A felkészüléshez érdemes megtekinteni a Microsoft Magyarország szakértőinek előadásait az Azure-ban elérhető IoT és big data megoldásokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.