Kiterjeszthető a Windows Server és a SQL Server támogatása

A Premium Assurance konstrukció segítségével a Microsoft operációs rendszerének és relációs adatbázisának meg lehet hosszabbítani a támogatási ciklusát. A vásárláshoz Software Assurance szükséges.

A Microsoft a múlt héten jelentette be hivatalosan a Premium Assurance szolgáltatást. Az ügyfelek ennek a segítségével további hat évvel meghosszabbíthatják a Windows Server és/vagy a SQL Server támogatási ciklusát: a “mainstream” és az “extented” támogatás 5+5 éves lejártát követően további hat éven keresztül érkeznek frissítések a “kritikus” és “fontos” besorolású biztonsági résekre. Ez összesen 16 (tizenhat) évnyi támogatást jelent, ami az iparágban kimagasló. A Premium Assurance célja, hogy az ügyfelek elkerülhessék a támogatás lejártával szükséges migrációt és saját ütemükben tudjanak áttérni egy operációs rendszer vagy egy adatbázis új verziójára.

A Premium Assurance 2017-től lesz megvásárolható Windows Server 2008 és újabb, valamint SQL Server 2008 vagy újabb termékekhez Software Assurance add-on formájában, vagyis a beszerzésének előfeltétele a Software Assurance (“Frissítési Garancia”). Az árazást úgy dolgozta ki a Microsoft, hogy a korai vásárlóknak kedvezzen: az ár a terméklicenc költségének 5 százalékától indul és az idő előrehaladtával növekedik (egészen 12 százalékig).

A Premium Assurance-ról bővebben itt lehet olvasni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.