Linuxon is elérhető az Azure HDInsight

A múlt heti Strata + Hadoop World konferencián a Microsoft bejelentette a Linuxon futó Azure HDInsight szolgáltatás előzetes verziójának érkezését.

A Hadoop a nagy mennyiségű strukutálatlan adat feldolgozására mára kváziszabványává vált, nyílt forrású rendszer, az Azure HDInsight pedig a Microsoft felhőjéből elérhető Hadoop szolgáltatás. A HDInsight segítségével hardver- és szoftvervásárlás és bonyolult infrastruktúra építése nélkül juthat bárki “big data” elemzőképességhez, néhány kattintással, percek alatt, használatarányos díjfizetéssel.

Az Azure HDInsight szolgáltatást a Microsoft eddig Windows operációs rendszert futtató virtuális gépeken kínálta, mostantól azonban Ubuntu Linuxon is elérhető. A felhasználók tetszésük szerint választhatják ki, melyik platformot részesítik előnyben, a Microsoft mind a Windowshoz, mind a Linuxhoz azonos szintű támogatást ad és azonos szolgáltatási szinteket (SLA) biztosít.

A linuxos Azure HDInsight bevezetése révén a nyílt forrású operációs rendszeren már tapasztalatot szerzett felhasználók az ismereteiket továbbra is kamatoztathatják és használhatják az “ismerős” segédeszközöket, például az SSH-t vagy az Ambarit.

Akinek a fenti videó után további kérdései vannak, erre a linkre kattintson a linuxos Azure HDInsight szolgáltatásról szóló információkért. A használatba vételhez itt találhatók további ismeretek, ezen az oldalon pedig néhány tippet és trükköt olvashattok. A HDInsight szolgáltatást bemutató ingyenes Microsoft ebookért ide kattintsatok!

Az Azure szolgáltatásait, beleértve a linuxos HDInsightot is, erre a linkre kattintva próbálhatjátok ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.