NetAcademia IT Fórum: fókuszban a Microsoft idei újdonságai

Október 13-án tartja a NetAcademia az idei IT Forum konferenciát, amely 4 párhuzamos szekcióban 16 órányi szakmai előadást vonultat fel. Az összes Microsoft-újdonságról lesz szó, itt debütál Magyarországon a Windows Server 2016 és System Center 2016.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezi a NetAcademia az IT Forumot, amely a Microsoft technológiára összpontosít. Az egész napos eseményen fejlesztők és üzemeltetők számára is bőven lesz tartalom, az előadók a Microsoft és a partnerek szakemberei lesznek, akik a tavalyi konferenciához hasonlóan idén is sok szakmai előadással és demóval készülnek.

Hibrid felhő és biztonság

A hibrid felhő és biztonság szekcióban bemutatkozik a Windows Server 2016 és a System Center 2016 kettőse, emellett szó lesz arról, hogyan lehet egy Office 365 környezetet kényelmesen, mégis biztonságosan “mobilizálni”, hogy a szervezet dolgozói az okostelefonjukról vagy tabletjükről is elérhessék a vállalati dokumentumokat, leveleket, naptárakat. A szekciót a Windows 10 Enterprise kiadásban bemutatkozott biztonsági képességek részletes áttekintése zárja.

Adatplatform 

Nyár elején érkezett a piacra, és még most is frissnek, újnak számít a SQL Server 2016. Az adattárolással és -feldolgozással foglalkozó szekcióban elsőként az adatbázis új képességei kerülnek nagyító alá. Ezt követően a fókusz átterelődik azokra a területekre, ahol a nagy mennyiségű adat feldolgozása a kulcskérdés. Az adatok beszerzése, tárolása, megjelenítése (értelmezése) után a következő lépést az jelenti, amikor a meglevő adatainkból próbálunk a jövőre vonatkozó következtetéseket levinni. Ennek jegyében elsőként az Microsoft Azure-ban elérhető Internet of Things technológiákban mélyednek el az előadók, aztán az adatvizualizációban, végül pedig a gépi tanulásban. Sok-sok való életből vett példával, magyar esettanulmánnyal és demóval készülnek az előadók.

Alkalmazásfejlesztés

Az alkalmazásfejlesztési szekció előadásainak központjában a tavaszi Build konferencián bemutatott újdonságok állnak. Számos iparági szereplő mellett a Microsoft is nagy jövőt jósol a chatbotoknak, az olyan virtuális asszisztenseknek, amelyek megértik a természetes emberi nyelven feltett kérdéseket és azokra reagálni is tudnak. A szekció első előadásában nem csak arról lesz szó, hogyan lehet ilyen chatbotokat használni, hanem azt is, hogy fejleszthetünk sajátot.

Alkalmazások fejlesztésénél egyre fontosabb, hogy az erőforrásokat a lehető legjobban hasznosítsuk és fejlesztőként ne “a kerék feltalálásán” dolgozzunk, hanem valódi problémákat oldjunk meg, amelyek hasznosabbá teszik a terméket. A Microsoft számos olyan alkalmazásfejlesztési komponenst tesz elérhetővé az arcfelismeréstől a tömeges emailküldésig, amelyeket a programba építve felgyorsítható a munka, hamarabb elkészülhet a kész app és jobb minőségű is lehet. Szintén komoly fejlesztési kihívás a sokféle szoftverplatform kezelése, amelyre jó válasz lehet egy keresztplatformos fejlesztői eszköz. A Microsoft-világban az egyik ilyen a Xamarin, amelyet használva Windows, Android és iOS platformra lehet dolgozni. Az elkészült C# kód natív teljesítménnyel fut majd Androidon és iOS-en is, és az adott platformok API-jainak 100%-át kihasználhatja.

DevOps

A felhőszolgáltatások megjelenésével párhuzamosan jelent meg az önkiszolgáló informatika, ezzel párhuzamosan pedig elkezdett teret nyerni a DevOps személetmód is. Az IT Fórumon külön szekció foglalkozik a DevOpsszal és az azzal kapcsolatos módszerekkel és technológiákkal – erőforrás-sablonok, mikroszervizek, konténerizáció, agilis módszertanok, folyamatos kihelyezés a szekció hívószavai. A vendégelőadók az EPAM-tól érkeztek.

Időpont: 2016. október 13. Helyszín: Sugár Mozi, Budapest.

Az IT Fórum részletes programját megtekinteni és a rendezvényre regisztrálni a NetAcademia oldalán lehet.

Egy hozzászólás a(z) “NetAcademia IT Fórum: fókuszban a Microsoft idei újdonságai” bejegyzéshez

  1. Ürögi András szerint:

    A dátumnál történt egy aprócska elírás!
    “Időpont: 2013. október 13. Helyszín: Sugár Mozi, Budapest.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.