November 18-án Budapest Sysadmin Meetup

Novemberben harmadszor rendezzük meg az IT Services Hungaryvel közös rendszerüzemeltetői meetupunkat. A témák: Sharepoint, Operations Management Suite és mobilbiztonság.

Szokás szerint az ITSH budapesti főhadiszállásán tartjuk a november 18-i meetupot, a terem foglaltsága miatt azonban a kezdés későbbre csúszik, érkezni 17:30-tól lehet, az előadások pedig 18:00-kor kezdődnek majd el. A témáink:

1.  Provider Hosted Apps Sharepoint 2013 alatt a T-Systems International felhőiben (Forreiter Barnabás, T-Systems)

Az előadáson megtudhatjátok mi fán terem a Provider Hosted Apps. Mit is lehet vele kezdeni egy felhőben levő Enterprise Sharepoint környezetben. Mindez miért jó nekünk? Szó lesz még a SharePoint tehermentesítéséről is.

2. Hibrid rendszerfelügyelet a felhőben (Csíki Márton, Microsoft)

Nagyon kevés vállalat van ma, aki kizárólag felhős vagy kizárólag földi (on premise) rendszereket használ. Sokkal gyakorlatiasabb ma már a hibrid megoldások használata, ez alól természetesen a rendszerfelügyelet sem lehet kivétel. Az Operations Management Suite egy jó példa arra, hogy a Microsoft hogyan célozza meg ezt a területet és ad hasznos segítséget az üzemeltetőknek.

3.  Dokumentumvédelem és mobilitás (Király István, KingSol Kft.)

Az előadásban egy valódi projekt tapasztalatain keresztül röviden bemutatjuk, hogy milyen dokumentumvédelmi megoldást kínál a Microsoft felhő, hogyan egyeztethető össze a BYOD és a Data Loss Prevention. Kitérünk a bevezetés lépéseire, az Office 365 és a Sharepoint online migrációra is. (Ezt az előadást egy korábbi alkalommal már meghirdettük, de István betegsége miatt akkor elmaradt. Most pótoljuk.)

Az esemény továbbra is mindenki számára nyitott és ingyenes, regisztrálni a Budapest Sysadmin Meetup oldalán lehet. Találkozunk november 18-án!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.