Prémium tárolóra költözik a SQL Azure Data Warehouse

A nagyobb és kiszámíthatóbb teljesítmény érdekében Premium Storage tárolókra “költözik” a Microsoft szolgáltatásként elérhető felhős adattárháza. A SQL Azure Data Warehouse akár több petabájos méretű, masszívan párhuzamos, skálázható adattárház létrehozását teszi lehetővé.

Egy közelmúltbeli bejelentés alapján nagy teljesítményű “Premium Storage” tárolót használ a SQL Azure Data Warehouse. A szolgáltatásként, használatarányos díjfizetés mellett elérhető felhős adattárház korábban Standard tárolókon működött, a mostani változtatás célja a teljesítmény növelése mellett annak kiszámíthatóbbá tétele – különösen a nagyobb Data Warehouse Unitoknál (DWU).

Az újonnan létrehozott SQL Data Warehouse adattárházak ettől fogva Premium Storage tárolót használnak azokban az adatközponti régiókban, ahol a Premium Storage szolgáltatás elérhető. Azok az ügyfelek, akik Standard tárolón rendelkeznek SQL Azure Data Warehouse-zal, emailben kapnak értesítést arról, hogy tudják adattárházaikat a nagyobb teljesítményű tárolóra mozgatni.

A Microsoft emellett hamarosan bevezeti az adattárházak mentését az adott régiópáron belül – ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az ügyfél SQL Azure Data Warehouse-airól 24 óránként készül egy mentés az adott régiópár másik adatközponti régiójába (pl. Észak-Európából Nyugat-Európába és fordítva). A metésből természetesen bármelyik adatközponti régióba vissza lehet majd állni.

A SQL Azure Data Warehouse-ról további információ itt érhető el, a használatához további tippek pedig itt találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.