Részletes költségelemzés Enterprise Agreement ügyfeleknek

Előzetes szolgáltatásként elérhető az Enterprise Cost Management képesség az Azure felügyeleti portálon. Ezzel az Enterprise Agreement felhasználók részletes információkat kapnak a fogyasztásukról.

Az Azure EA ügyfelek egyik legtöbbet hangoztatott kérése volt a fejlesztőcsapat felé a költségek részletes nyomon követhetősége. Az Azure portálon most előzetesben megjelent az Enterprise Cost Management, amely azt a célt szolgálja, hogy az EA ügyfelek nyomon tudják követni a felhőben igénybe vett erőforrások eddigi és várható költségeit.

Ehhez a felhasználóknak (Azure adminisztrátoroknak) mindössze annyit kell tennie, hogy a portálon a Subscription menüre kattintanak, ahol fúrható grafikonokon láthatják az erőforrásaik fogyasztását, valamint egy előrejelzést arra vonatkozóan, hogy az eddigi fogyasztási minták alapján a jövőben milyen költségek várhatók. A felületen erőforrástípusonként, erőforrás-csoportonként (resource group), illetve resource tagenként lehet a költségeket nyomon követni. Bővebb részletekért érdemes a dokumentációt fellapozni.

A Microsoft ígérete szerint a közeljövőben jelentősen bővülni fognak az Azure ilyen irányú képességei.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.