VMware gépeket is ment már az Azure Backup

Egy friss bejelentés szerint VMware környezetben futó virtuális gépeket is tud menteni az Azure Backup. Ehhez az ingyenesen letölthető, helyben telepíthető Azure Backup Server szükséges.

Az Azure Backup Server egy System Center licenc vagy SQL Server licenc nélkül használható, helyben telepíthető és futtatható termék, amely fájlok és mappák, valamint virtuális gépek mellett klasszikus Microsoft-alkalmazások (SQL Server, SharePoint, Exchange Server) mentésére használható – a System Center Data Protection Manager leszármazottjának tekinthető alkalmazás minden képességgel rendelkezik mint a “nagy testvér”, kivéve a szalagra mentést, valamint a többi System Center komponenssel történő integrációt. Az Azure Backup Server nem csak a felhőbe, hanem helyi lemezre is képes mentést végezni, így a lokális tárolókról gyors a visszaállítás, ugyanakkor a Microsoft által működtetett adatközpntokból akkor is elérhetők az adatok, ha az elsődleges telephellyel katasztrófa történik.

Egy frissítés révén most kibővültek a termék képességei. Az Azure Backup Server a VMware VADP API-ját használva távolról, külön agent telepítése nélkül tid VMware virtuális gépeket menteni (ESXi és vCenter). A virtuális gépek “felderítése” automatizálható a megosztott tárolókon – az Azure Backup Server által védett mappába később bekerülő VM-ek egyből bevonhatók a mentett VM-ek körébe. Az Azure Backupról további információ a dokumentációban érhető el, a lenti videók pedig a VMware-környezetek mentésének mikéntjébe engednek betekintést.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.