VMware-ről is ment a System Center Data Protection Manager

A System Center Data Protection Manager az iparágban széles körben elterjedt mentőszoftver. A legtöbben úgy gondolnak az SCDPM-re, mint csak Microsoft környezetben alkalmazható eszközre, most azonban megérkezett a VMware környezetek támogatása is.

Egy múlt heti bejelentés szerint már VMware virtuális gépeket is képes menteni a System Center Data Protection Manager, a felhasználók ezzel konszolidálni tudják a mentésre használt eszközeiket és egy heterogén, Hyper-V és VMware virtualizációs megoldást egyaránt tartalmazó környezetben is bevethetik az SCDPM-et. A képesség a System Center Data Protection Manager 2012 R2 UR11-es frissítésével érkezett meg. Az SCDPM a VMware VADP API-t használja a virtuális gépek védelmére, ezért nincs szükség külön agentek telepítésére az ESXi-n vagy vCenteren. A vCenterrel történő szoros integráció révén az SCDPM  mappaszintű mentésre is képes, egy mappába utólag bekerült virtuális gépek felderítése és a védett körbe bevonása sem okoz problémát. A mentések készülhetnek helyi lemezekre, valamint hosszabb távú biztonságos megőrzés érdekében a felhőbe is.

A legfontosabb tudnivalókat az alábbi videó tartalmazza:

A VMware virtuális gépek mentése az alábbi négy filmben tekinthető meg lépésről lépésre. Első lépésként ki kell alakítani az SSL-védett kommunikációs csatornát a System Center DPM és a VMware szerver között:

Ezt követően egy minimális jogosultságokkal rendelkező új felhasználót kell felvenni:

Hozzáadjuk a VMware szervert a System Center DPM-hez:

Beállítjuk a VMware VM-ek mentését:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.